Saņem jaunumus e-pastā

Ja vēlies būt lietas kursā par mūsu jaunumiem un karstajiem piedāvājumiem, ievadi savu e-pastu un spied OK.

Saņem jaunumus e-pastā

Ja vēlies būt lietas kursā par mūsu jaunumiem un karstajiem piedāvājumiem, ievadi savu e-pastu un spied OK.

BRIĻĻU LĒCAS – KURAS IZVĒLĒTIES?

Lai optiskās brilles būtu ērtas un nodrošinātu visskaidrāko redzēšanu, ir ļoti svarīgi izvēlēties gan briļļu ietvaru, kas izskatās un der lieliski, gan piemērotākās briļļu lēcas. Bieži vien tieši briļļu lēcu izvēle rada lielāko apmulsumu un no lielā piedāvājuma klāsta ir jāmēģina saprast – kuras briļļu lēcu funkcijas ir tās, kas ir nepieciešamas. Galvenās lietas, kas jāņem vērā, izvēloties briļļu lēcas, ir briļļu recepte, izvēlētā briļļu ietvara veids un izmērs, kā arī tas, kādās situācijās  un apstākļos brilles tiks lietotas.

Izvēloties piemērotākās briļļu lēcas, ļoti svarīgi ir zināt precīzu korekciju, jo tieši no tā – cik stipra briļļu lēca un kādām situācijām brilles tiks lietotas – būs atkarīgs kā brilles izskatīsies. Ja lieto brilles tuvredzībai jeb miopijai, lēcas malas būs biezākas nekā lēcas centrs, savukārt, ja Tavas brilles koriģē tālredzību jeb hipermetropiju ( piemēram, ja brilles, lieto tikai lasīšanai vai tuvuma darbiem), tad briļļu lēcas centrs būs biezāks nekā lēcas malas. Lai brilles padarītu gan estētiskākas, gan ērtākas ikdienas lietošanai, ir pieejamas dažādu pakāpju plāninājuma briļļu lēcas. Lai arī tas, cik biezas briļļu lēcas izskatīsies, ir atkarīgs ne tikai no lēcas plāninājuma, bet arī konkrēti izvēlētā ietvara izmēra un materiāla un individuāliem lietotāja parametriem, piemēram – starpzīlīšu attāluma, jau sākot no  aptuveni 2.50 – 3.00D noteikti iesakām izvēlēties plāninājumu vismaz 1.6 , taču ja korekcija  ir lielāka par 6.00D – jau plāninājumu 1.67 vai maksimāli lielāko pieejamo plāninājumu plastikāta briļļu lēcām – 1.74.

Runājot par briļļu lēcu materiālu, šobrīd absolūti populārākā izvēle visā pasaulē ir plastikāta materiāla briļļu lēcas, jo tās spēj nodrošināt svarīgas funkcijas – tās ir aptuveni divas reizes vieglākas par stikla briļļu lēcām ar tādiem pašiem stiprumiem, kā arī daudz izturīgākas pret mehāniskiem triecieniem – tātad daudz drošākas acu veselībai. Savukārt, lai iegūtu visizcilāko gaismas caurlaidību un līdz ar to – perfektu redzēšanu, plastikāta briļļu lēcai ir nepieciešams dzidrinātais pārklājums. Tas noņem lieko atstarojošo gaismu un nodrošina papildus redzes komfortu, kā arī estētisko aspektu, lai briļļu lietošana būtu vēl ērtāka.

Briļļu lēcu pārklājumi viens no otra atšķiras ne tikai no tā, cik dzidrs būs skats caur lēcu, bet arī no tā, cik ērti būs briļļu lēcas kopt un lietot.  Vācu ražotāja Zeiss Premium lēcu pārklājums Dura Vision Platinum ( DVP) nodrošina ne tikai visdzidrāko skatu caur briļļu lēcu, tas maksimāli atvieglo briļļu lēcas tīrīšanu, kā arī nodrošina iespējami labāko aizsardzību pret briļļu lēcas nobružāšanos un skrāpējumiem, kas var rasties briļļu lietošanas laikā.  Pie tam šis pārklājums vizuāli ir ļoti glīts – tam nav standarta zaļganais atspīdums, bet maigi zilgans, radot iespaidu, ka lēca ir praktiski nemanāma.

Ja brilles tiek lietotas ne tikai iekštelpās, bet arī, atrodoties laukā, ir jāpadomā par to kā acis pasargāt no saules – gan pret apžilbšanu, gan ultravioleto starojumu.  Ja ikdienā daudz laika tiek pavadīts dinamiski – gan iekštelpās, gan ārtelpās, labs risinājums ir fotohromās briļļu lēcas ( jeb t.s. hameleonu briļļu lēcas), kuras pielāgojas apstākļiem – ārtelpās, pateicoties UV starojumam, tās aktivizējas un kļūst tumšas, taču iekštelpās attonējas un atgūst savu caurspīdīgo izskatu.  Šādas briļļu lēcas arī nodrošina pilnu aizsardzību pret ultravioleto starojumu. Savukārt pasargāt acis pret UV starojumu var arī tie, kas nelieto tonētas saulesbrilles vai fotohromās briļļu lēcas – pilnīgi visas ZEISS briļļu lēcas nodrošina pilnu aizsardzību pret UV starojumu.