Saņem jaunumus e-pastā

Ja vēlies būt lietas kursā par mūsu jaunumiem un karstajiem piedāvājumiem, ievadi savu e-pastu un spied OK.

Saņem jaunumus e-pastā

Ja vēlies būt lietas kursā par mūsu jaunumiem un karstajiem piedāvājumiem, ievadi savu e-pastu un spied OK.

Pagarini savu briļļu mūžu

Nekas tā neuzlabo garastāvokli kā jaunas brilles, kuras nespiež un ir ērtas, lieliski izskatās un nodrošina skaidru skatu uz pasauli. Diemžēl, lietojot brilles dienu no dienas, mēdz piemirsties, ka brilles prasa uzmanīgu izturēšanos pret tām un bieži vien pēc kāda laika nākas atzīt, ka tās vairs neizskatās tik “svaigas” kā sākumā. Arī redzēšana vairs nav tik skaidra, ja briļļu lēcas ir saskrāpējušās un nobružājušās. Tādēļ atgādinām dažas vienkāršas patiesības, kas palīdzēs pagarināt Tavu un Tavu jauno briļļu attiecību mūžu!

1) Brīžos, kad brilles netiek lietotas, glabā tās briļļu futlārī. Ja brilles novieto uz galda, nekad neliec tās ar lēcām uz leju, jo tā lēcas var tikt mehāniski bojātas. Ja brilles lieto tikai tuvumam un tās mēdz pakārt kaklā ķēdītē vai aukliņā, uzmanies, lai, sēžot pie galda, lēcas neberzētos pret tā virsmu.

2)Briļļu maciņā vienmēr turi briļļu kopšanas mikrošķiedras lupatiņu, lai vajadzīgajā mirklī vari notīrīt no briļļu lēcām esošos netīrumus. Met malā kaitīgo ieradumu brilles slaucīt, kur pagādās. Krekla mala, šalle, papīra dvieļi un mutautiņi vai pat apakšveļa nav paredzēta briļļu tīrīšanai! Šādi tīrot briļļu lēcas, tās var nosmērēt vēl vairāk un ātri vien var noskrāpēt, jo var gadīties, ka uz apģērba ir kāds nemanāms gruzis, kas atstās nesmuku švīku uz Tavām dārgajām brillēm.

3) Tīrot briļļu lēcas, neturi brilles aiz kājiņām, bet gan uzmanīgi satver pašu briļļu ietvaru. Briļļu lēcu tīrīšanai izmanto tam speciāli paredzēto mikrošķiedras lupatiņu un lēcu kopšanas līdzekli.

4) Liekot un ņemot brilles nost no acīm, turi tās aiz abām briļļu ietvara kājiņām. Pretējā gadījumā tās kļūs vaļīgas, brilles sāks šļukt nost no deguna un to lietošana sagādās diskomfortu. Ilgstoši ņemot brilles nost ar vienu roku, briļļu kājiņas var arī neizturēt spiedienu un salūzt.

5) Tev patīk sapņot? Mums arī. Zinātnieki runā, ka sapņus labi redzam arī bez brillēm, tādēļ pirms gulēt iešanas vienmēr noņem brilles, lai aizmiegot tās netiktu deformētas. Tā tiek izjaukta briļļu ģeometrija, ko vēlāk grūti labot pat optiķim.

6) Diemžēl vēl nav radītas briļļu lēcas, kuras nevarētu saskrāpēt pat Čaks Noriss. Tomēr ir pieejamas lēcas ar premium kvalitātes pārklājumiem, kas ievērojami pagarinās briļļu mūžu - padarīs tās gan vieglāk kopjamas, gan izturīgākas pret skrambām!

7) Neatstāj savas brilles vai saulesbrilles uz mašīnas paneļa vai vienkārši automašīnā karstās vasaras dienās! Karstums un saules stari var radīt bojājumus gan briļļu ietvaram, to deformējot, gan briļļu lēcu klājumiem - lēcas var sasprēgāt. Sargā brilles no liela karstuma un noņem tās, kad žāvē matus ar fēnu. Tāpat esi uzmanīgs pie ugunskura, kamīna un atverot cepeškrāsni – karstie tvaiki var sabojāt briļļu lēcu klājumu. Arī liels aukstums var brillēm nodarīt pāri!

8) Ja pienāk brīdis, kad šķiet – brilles sejai vairs tik labi nepieguļ un briļļu kājiņas nedaudz deformējušās, nes brilles pie optiķa jeb briļļu meistara, kas pielocīs briļļu kājiņas un, ja  iespējams un nepieciešams, nomainīs deguna balstus.

9) Esi redzējis tos miljons cilvēkus, kas savas brilles liek uz galvas? Ja vēlies, lai Tavas brilles kalpotu ilgi, nekad tā nedari! Briļļu kājiņas izstaipīsies, un vienā brīdī sāksi just, ka brilles slīd nost no degungala. Šādi lietojot brilles, var saskrāpēt arī briļļu lēcas, redzēšana kļūs nekvalitatīva un nemitīgi šļūkošās brilles nokaitinās pat vismierīgākos briļļu valkātājus.

10) Kosmētika padara mūs skaistākus, bet ne mūsu brilles. Lietojot matu laku, smaržas, kā arī krāsojot matus, noņem brilles, jo kosmētikas līdzekļi var bojāt gan lēcas, gan ietvaru.